dinsdag 8 februari 2011

Warm Waipu

Weer een warme dag. Vannacht was het een beetje minder warm, daardoor allemaal voor het eerst doorgeslapen. Vanmorgen half 8 was het 19 graden Celsius. Daar kunnen we tijdens het ontbijt van genieten. Daarna gaan we voor school aan het werk. Emma krijgt de keus uit een 4tal werkjes en mag er 2 of 3 kiezen. Kim moet echt rekenen, spelling, taal , begrijpend lezen, schrijven... Wat moeten kinderen al veel als ze 7 jaar zijn. Gelukkig mag ze een pauze hebben met zelfgebakken muffins. En al met als is ze tussen half 11 en 11 uur helemaal klaar. Kan ze spelen.

Oma Hanny heeft 2 honden die 3 weken geleden allebei puppies hebben gekregen. Er drentelen nu 16 puppies in de ren. Dat is prachtig speelgoed. Daarnaast staat er een caravan in de tuin, en zijn er stenen en een bult met zand... Alleen de zon is lastig. We smeren om de 3 uur en zelfs dan moet je niet te lang in de zon zijn wil je niet verbranden. Het is algemeen bekend dat de zon hier gevaarlijk is. De NZers nemen het ook echt serieus. Op school moeten de kinderen bij het buiten sporten bijv verplicht een pet op.

Gisteravond hebben Kim en Emma geskyped met de klas. In NL gingen ze net de school in en hier mochten ze opblijven om het mee te maken. Alle kinderen in het lokaal van groep 4 en Kim en Emma op het digibord.

Morgen gaan we naar Auckland. Nu eerst naar Goat Island... snorkelen...

1 opmerking:

  1. Ik kijk terug op twee hele leuke trips in NZ, maar krijg heel veel zin een een derde als ik jullie berichten lees. Misschien toch maar doen. Jullie maken goede reclame voor NZ, maar genieten vooral zelf. Vasthouden!

    Gr. Koos

    BeantwoordenVerwijderen