zondag 6 maart 2011

regen





Wat een regen! De laatste week is nu echt ingegaan. We blijven tot dinsdagmorgen in Waipu en zijn blij met een huis. Het regent pijpenstelen. Het is niet koud, een korte broek volstaat, maar een regenjas kan je niet missen. Kim en Emma vinden het heerlijk om weer op bekend terrein te zijn.



Spelen met de petshop en knuffelen met de puppies. Dat geeft ons ruimte ook even met z'n 2en te zijn. We zijn gaan wandelen. De weg van Hanny naar Waipu en weer terug een spannende rechte gravelweg van 3 km heen en 3 km terug.... jaja. Maar dat gaf wel ruimte om te praten over waar we naar toe willen. Wat we verwachten van ons plan. Er is nog niet veel zeker. We weten zeker dat we niet in Christchurch gaan wonen...





Paar dagen terug zijn we naar een kiwi-center geweest. Er zijn nog erg weinig kiwi's in NZ en ze worden bedreigd door de geimporteerde dieren als opossums en wilde zwijnen. Om de kiwi's te helpen worden de eieren na zo'n 60 dagen uit het nest gehaald. Eerst is geprobeerd de opossums af te schieten. Dat is niet gelukt, daarom proberen ze het nu met de eieren. Ze worden uitgebroed in een broedmachine en opgefokt tot zo'n jaar oud. In die tijd leven ze in een beschermd gebied, waar geen rovers zijn. Na 1 jaar zijn ze groot genoeg om niet meer bedreigd te worden en worden ze weer in het gebied uitgezet waar ook het ei gevonden is. We zijn bij zo'n center gaan kijken. Hebben een kiwi-kuiken gezien van 1 dag oud. Mamamia wat zijn die groot! Het gewicht van het ei beslaat 30% van het gewicht van de moeder. Ik hoop dat ze het gaan redden.



Voor morgen hebben ze weer beter weer voorspeld. Als het een beetje mee zit kunnen we nog een paar dagen zwemmen en kunnen we de strandspeelspullen nog een paar keer gebruiken. Dinsdag gaan we naar Auckland. Nog een gesprek over werk en dan voorbereiden voor vertrek...



1 opmerking:

  1. Bij de eerste plannen leek de reis nog zooo ver weg. En nu denken jullie al weer na over de reis terug. Hopelijk nog een paar lekkere droge dagen. En misschien is Christchurch toch iets om over na te denken. De prijzen van huizen zouden wel eens aardig kunnen dalen :-)

    In elk geval wens ik jullie een prettige en vooral rustige en veilige reis terug!

    BeantwoordenVerwijderen