donderdag 3 maart 2011

Blue Lake (Rotorua)


Al weer een week in de camper. Het begint te wennen. Gisteren betrapte ik mezelf erop dat ik er weer echt zin in begon te krijgen.

Nu we niet naar de dieren op het Zuider eiland konden hebben we ervoor gekozen naar het natuurgeweld op het Noorder eiland te gaan. Op woensdag via de Huka Falls naar het Vulcanic activity center geweest. Films over vulkaanuitbarstingen gezien. Een demo van een geiser en voorbeelden van aardplaten en hoe ze over elkaar heen schuiven. Je kon er ook een aardbevingsimulator proberen. Dat hebben we maar laten zitten.


Vannacht in Rotorua gebleven. De hele stad ruikt naar zwavel. Heel veel toeristen in alle soorten en maten. Op de campings is 90% camper en daarvan weer 80% 60-plusser. Kim en Emma zijn op elkaar aangewezen.




Vandaag naar Orakei geweest. Een gebied met veel thermische activiteit. Met een bootje kan je naar dit gebied toe. Kleine geisers, plateaus met gaten waar stomend water uitkomt, bubbelende modderpoelen en prachtige kleuren. Onderweg terug zagen we een watervliegtuig landen.

De piloot had nog wat tijd en we zijn mee naar boven gegaan. We zagen heuvels, Hobbit heuvels, waar Frodo zo uit zo kunnen stappen. Vredige groene bolletjes met hier en daar een boom. En daartussen een plateau, wit en oranje stomend. Toch is het meest intrigerende deel niet vanuit de lucht te zien. Dat is dat bubbelende stomende oppervlak.







We staan nu aan the blue lake. Goed zwemwater en mooie hardlooppaden.

Morgen naar een kiwi-centrum.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig weer leuke belevenissen en foto's! Wel gaaf om in een watervliegtuig te zitten. Staat nog op mijn verlangslijst. De vulkanische activiteit met zwavellucht, geborrel en bijzondere kleuren is heel spectaculair. Door tekst en foto's ruik ik bijna de zwavellucht weer. Nog veel plezier de komende (te korte) periode.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie weer een beetje kunnen genieten, de foto's zijn echt erg aanstekelijk. Bizar te bedenken dat jullie nog zover weg zijn.
    Heb nog een fijne tijd en veel groetjes van Renske voor Emma en Kim

    BeantwoordenVerwijderen